Schulich Business School Expansion McEwen building, Toronto, ON, Canada

Rob and Cheryl McEwen Graduate Study & Research Building is the name of the environmentally sustainable and socially responsible academic building.
The climate concept integrates this space by using it as a driver for all ventilation – natural ventilation is pulled through the building by a solar chimney above the atrium, while mechanical ventilation also passes through the atrium and the lower portion of the chimney. The chimney also serves an architectural beacon for the new building.

The high-performance envelope includes triple glazing throughout and fixed overhangs to reduce overall heating and cooling energy consumption while providing superior thermal comfort. Outside of natural ventilation season, radiant heating and cooling combined with minimum ventilation required for air quality (with heat recovery) maintain space conditions.